Livrarea produselor achiziționate se face prin intermediul firmei de curierat Urgent Cargus, oriunde in țară.

Termenul de livrare poate varia intre 24 ore și 7 zile lucratoare.

Livrarea se face de regula în maxim 24 – 48 ore de la confirmarea comenzii, pentru produsele aflate pe stoc.

Pentru localitățile care nu intră în aria de acoperire Urgent Cragus,  coletele se pot livra și cu Poșta Română, între 2-5 zile lucrătoare.

Termenul de livrare in cazul achitarii comenzii online cu cardul se va decala cu timpul necesar confirmarii platii dumneavoastra.

Ne rezervăm dreptul de a mări timpul de livrare in condiții speciale, caz în care clientul va fi anunțat din timp.

Costurile de livrare

  1. Pentru livrarea in localități care fac parte din rețeaua Urgent Cargus :
    • GRATUIT pentru comenzi care depasesc 299.90 RON
    • 15 RON (cu TVA inclus) pentru comenzi până la 299.90 RON.
  2. Pentru livrarea în localități care nu fac parte din rețeaua națională Urgent Cargus, la costurile de mai sus se adaugă și taxa pentru kilometri suplimentari parcurși. (0.8 RON + TVA).

Dacă localitatea de destinație a coletului nu se află în rețeaua națională de acoperire a Urgent Cargus, cumpărătorul poate alege să ridice personal coletul de la punctul Urgent Cargus, din cea mai apropiată localitate, caz în care nu trebuie să plătească pentru numărul de kilometri suplimentari.

Cumpărătorul trebuie să menționeze dacă dorește să ridice personal coletul de la punctul Urgent Cargus.

Costurile de livrare sunt suportate de către cumpărător și vor fi evidențiate în factura emisă alături de produsele cumpărate.

De la persoanele, către care livrarea unui colet nu a putut fi finalizată cu succes, nu vom mai prelua comenzi cu plata ramburs.

Dacă la primirea coletului observați eventuale probleme privind integritatea acestuia, pentru a beneficia de înlocuirea produselor deteriorate din culpa curierului, veți întocmi un proces verbal de constatare, în momentul livrării.

Reclamațiile ulterioare nu sunt luate în considerare. După efectuarea comenzii clientul va fi contactat în cel mai scurt timp telefonic, de catre un reprezentant Otto Hermann.  Comanda va fi livrată numai după confirmarea telefonică. În cazul în care clientul nu va putea fi contactat telefonic, comanda va fi anulată.